Ontdek het laatste nieuws over XPO Logistics  -  Bekijk online
fr uk es it nl
XPOLogistics
Nieuwsbrief
APRIL 2020
Deze speciale COVID-19 editie van de nieuwsbrief schetst enkele van de stappen die we nemen om onze medewerkers, klanten en maatschappij te ondersteunen.
People move supply chains.
Supply chains move the world. Aan alle mensen die voor de vitale voorraden zorgen voor degenen die het nodig hebben: Dank u wel!
  We zijn allemaal samen
Nu COVID-19 zich blijft verspreiden, nemen we alle nodige voorzorgsmaatregelen om onze medewerkers te beschermen en onze klanten te bedienen, zodat we onderbrekingen in de supply chain - en in de maatschappij in het algemeen - tot een minimum kunnen beperken. We spelen een cruciale rol tijdens deze crisis omdat we voedsel, medische apparatuur en benodigdheden, technologie en nog veel meer leveren.
Onze klanten vertrouwen op ons om de bestellingen uit te voeren, de vracht te vervoeren en de voorraden op te slaan waarvan gezinnen, gemeenschappen, ziekenhuizen en bedrijven afhankelijk zijn."
Malcolm Wilson
CEO, Europe
Hoe we reageren op COVID-19
Hier zijn enkele hulpmiddelen voor onze teams en klanten. Laten we in deze ongekende tijden allemaal veilig blijven, terwijl we werken aan het bevoorraden van onze maatschappij.
Lees meer
Onze handelingen
FRANKRIJK
Voxlog belicht hoe we onze organisaties en teams aanpassen in deze uitzonderlijke tijden.
Lees meer
SPANJE
El Pais legt uit hoe XPO en andere supply chain- en transportbedrijven helpen om de schappen van de supermarkten op voorraad te houden.
Lees meer
UK
Wij zorgen voor een continue levering van beschermende kleding en reinigingsproducten voor Arco in het Verenigd Koninkrijk.
Lees meer
USA - SPAIN
XPO-teams hebben onlangs meer dan 150 pallets met maskers en beschermende kleding naar ziekenhuizen in Spanje en New York City gebracht.
Lees meer
Vraag een expert
Wat zijn de grootste uitdagingen voor klanten op dit moment?
Geen enkele industrie is ongedeerd gebleven door het COVID-19 coronavirus. Al onze klanten staan voor uitdagingen in de Supply Chain. Het is onze taak om hen te helpen de zaken in beweging te houden. Of het nu gaat om het transport van kritieke medische producten of om het garanderen dat de voedselvoorraden zo snel mogelijk worden aangevuld als ze worden verkocht, onze klanten leveren essentiële artikelen die de consument nodig heeft.
Wat doet XPO ter plaatse om klanten te helpen tijdens de huidige crisis?
Patrick Oestreich
SVP, Strategic Sales
and Account
Management - Europe
We spelen in op een grotere vraag naar kortetermijntransport en -opslag, dus werken we de klok rond aan slimme oplossingen. Zo verschuiven we bijvoorbeeld de capaciteit van de vrachtwagens naar de plaatsen waar ze dringend nodig zijn. In het Verenigd Koninkrijk had een van onze grote klanten, een toonaangevende tissuefabrikant, meer vrachtwagencapaciteit nodig dan hun maandelijkse contractvereisten om aan een grote toename van de productievolumes te kunnen voldoen. We hebben ze in contact gebracht met een andere klant uit een andere branche, die zijn vrachtwagencapaciteit onbenut had gelaten vanwege hun lagere productievolumes. Omdat onze klanten in alle sectoren actief zijn, kunnen onze teams helpen om de capaciteit te verschuiven naar de plaats waar deze het meest nodig is, wat betekent dat onze klanten kunnen voldoen aan de voortdurend veranderende eisen die tijdens deze crisis worden gesteld.
Hoe helpt XPO klanten om door de huidige crisis te navigeren?
We hebben bedrijfskritische informatie binnen handbereik, zodat we direct kunnen reageren op vragen van klanten over de impact van de crisis op hun supply chains. Op die manier kunnen zij op kritieke momenten geïnformeerde beslissingen nemen over de verplaatsing van hun goederen. Nu de meeste Europese landen bijvoorbeeld door de overheid zijn afgesloten, willen klanten weten of hun goederen de grens kunnen oversteken of dat ze op korte termijn een oplossing moeten vinden voor de opslag van hun goederen. We updaten deze bedrijfskritische informatie en gegevens, waar we lege locaties of beschikbare vrachtwagencapaciteit hebben, voortdurend bij, zodat we de uitdagingen die zich in de loop van de dag voordoen, het hoofd kunnen bieden. Zonder afbreuk te doen aan de nauwkeurigheid, reageren we zo snel mogelijk op de eisen van de klant.
Hoe ziet u de toekomst van onze industrie als er een einde komt aan deze crisis?
Als de economie weer aantrekt, zullen we snel moeten handelen en inspelen op de vraag van de markt. Ik denk dat we een enorme vraag zullen zien naar kortetermijncapaciteit om een achterstand in te lopen. Bijvoorbeeld het verplaatsen van goederen die vastzitten in de havens of uit de opslag. Als industrie zullen we stevige discussies moeten voeren over de veerkracht van toekomstige supply chains. Hoe kunnen we Supply Chains 'kogelvrij' maken als er in de toekomst weer zoiets als een pandemie uitbreekt?
.
Werken met onze klanten
   Ik wil alle XPO-medewerkers bedanken die zich dagelijks inzetten om onze klanten in deze uitzonderlijke context te bedienen. Mijn teams zijn gemobiliseerd om u dagelijks te begeleiden en de operationele beperkingen te beperken."
Christian Bens, Logistiek Directeur - Franprix-Leader Price-Easydis
.
    Er worden bergen werk verzet, door iedereen, in het hele bedrijf. En daar hoor jij ook bij. Jij zorgt ervoor dat we kunnen blijven werken en dat we onze klanten kunnen blijven helpen. Dat verdient een groot compliment. We zijn ontzettend dankbaar op hoe jij dit, samen met jouw team, voor elkaar krijgt. Nogmaals heel veel dank voor jullie tomeloze inzet voor ons bedrijf. Zonder jullie kunnen wij dit niet doen."
Paul de Jong, Country Retail Manager - IKEA Nederland
.
    XPO zorgt voor de continuïteit van onze logistieke activiteit: ontvangst, voorbereiding, verzending, after-sales service management. Met dank aan het XPO-team voor het regelen van alles wat er dagelijks op het terrein gebeurt."
Pierre-Benoît Enée, Directeur Productie en Supply Chain - Recommerce
Contact
in tw fb yt
europe.xpo.com
U hebt het recht op toegang tot en wijziging van uw persoonsgegevens en, indien van toepassing, het recht op verwijdering, het recht om u te verzetten tegen de verwerking van deze gegevens, het recht op verwijdering en beperking van de verwerking, evenals het recht op gegevensoverdracht, dat u op elk moment kunt uitoefenen door een e-mail te sturen naar of te schrijven naar de volgende adressen: XPO Logistics European Headquarters, 192 Avenue Thiers, 69457 Lyon Cedex 6 France of gdpr@xpo.com.

U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Franse autoriteit voor gegevensbescherming (Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés).

U kunt zich te allen tijde afmelden voor onze nieuwsbrief.
XPOLogistics